Anna Olsson

Född: 1978

Häst: Legato ”Bongo” född 1998

Ort: Säve utanför Göteborg

Klubb: Gunnesby Hästsportklubb

Tränare: Jag tänar hoppning för Augusta Speiser och Anna Emanuelsson. Dressyr tränar jag för Tina Ahlqvist. På somrarna när vi är på Öland med hästarna tränar jag gärna hoppning för Bella Rodhelind

Presentation: Gift med Oskar och bor i Säve utanför Göteborg med våra två barn födda -06 och -08. Har ridit sedan barnsben på ridskola och som medryttare. När dottern blev hästbiten vid 4-års ålder vaknade intresset om att på sikt skaffa egen häst. Nu har vi varsin, en Welsh Cob och ett halvblod. Hästintresset är en härlig hobby och i stallet boostar jag verkligen energi.

Vi är sommar ölänningar och vi har ett hus i Södvik, där har vi byggt ett utestall så både Bongo och Dolly följer med på semestern och får njuta av den öländska somaren. Bongo är en pensionerad hopphäst, men har är en riktig pärla och taggar verkligen till när han får hoppa då blir han som ung på nytt, han är riktigt känslig häst, men en fantastisk läromästare och han älskar verkligen att få jobba. Bongo tycker det är super kul att åka ut på träningar och tävlingar, då känner han sig som en riktig stjärna.

Vår största merit ihop är när vi vann Champions of the Amateurs, en 3 dagars cup på Gothenburg Horse Park, det var vår andra tävling ihop så det var överraskande och riktigt roligt. Bongos styrkor är att han är väldigt klok på hinder, han är inte så snabb men han har en fantastisk språngkurva och är väldigt vändbar. Och framför allt så är han väldigt glad och positiv, med Bongo har jag alltid roligt.

Mål för 2021: Om tävlandet kommer igång mer i år så är mitt mål att ställa upp i några 1.0m klasser, utan att bli alltför nervös och komma ihåg att andas på framhoppningen 😊

Därför är jag teamsryttare: Jag har flera vänner som blivit påverkade av denna hemska sjukdom och att kunna få vara en del av lösningen och kunna vara med och bidra känns gott.

Följ mig på instagram: @annaolsson78