Thyra Olsson

Född: 2006

Ort: Säve utanför Göteborg

Klubb: Gunnesby Hästsportklubb

Tränare: I hoppningen tränar jag för Augusta Speiser, i dressyren tränar jag för Tina Ahlqvist och i Mounted games tränar jag för bla Linn Ving och Cicci Adolfsson

Presentation: Jag har min ponny Mathfred golfen girl (Dolly) inackorderad på Gunnesby stall i Säve. Där har vi fina ridvägar, fina hagar och ett bra ridhus. Dolly är en ponny som älskar att springa, och fart är det bästa jag vet. Därför är min och Dollys huvudgren mounted games som vi tävlar på elit nivå och har nu blivit ett av ekipagen i Sveriges landslag.

Dolly är en ganska stark ponny som är snäll även fast hon ibland kan busa till det. Jag och Dolly rider även dressyr som Dolly går jätte bra i. Även fast dressyr inte är vad jag tycker är roligast är det väldigt kul att rida Dolly i dressyr då hon lär mig nya grejer varenda dag. Hoppning är något jag och Dolly gör enbart för skoj skull på låga höjder då jag är ganska lång och hellre vill satsa på mounted games. Jag har nu haft Dolly i 3 år och de första åren med Dolly var tuffa. Vi köpte henne som precis inriden och hon hade väldigt svårt i galoppen och jag som var van vid att rida min förra gamla läromästare var detta ett väldigt stort kliv i min utveckling. Nu efter 3 år med Dolly har jag fått min dröm ponny. Att galopp racea i skogen eller rida i grimma eller till och med testa på voltige på henne är inget problem. Nu har Dolly blivit en stabil ponny som alltid strävar efter att göra sitt bästa.

Efter att jag gått från att inte ens kunna galoppera på Dolly till att nu ha en plats i landslaget och ska tävla EM i sommar på 3år är vad jag kallar en riktig bra utveckling och en perfekt match mellan häst och ryttare!