Tova Gyllin

Född: 2010

Ponnyer: Guiness och Fredriksbergs Aragon

Ort: Hofterup, nära Lund i Skåne

Klubb: Dagstorpsortens ryttarförening

Tränare: Lena Rosenqvist i hoppning och Terese Berggren-Persson i Dressyr och Terräng

Presentation: Guiness är min B-ponny, en welsh som jag haft sedan han var 3 år, idag är han 9 år. Han är egentligen en väldigt snäll ponny men ofta rätt så busig och har ibland väldigt bråttom. Jag rider både dressyr, hoppning och lite terräng med honom. Vi har lite lärt varandra genom åren kan man säga Fredriksbergs Aragon är min C-ponny, han är New forest och 15 år gammal, honom har jag haft i drygt ett år. Han är för de mesta väldigt trygg och stabil men han kan bocka som bara den när han är på de humöret. Vi tävlar i både hoppning, dressyr och fälttävlan.

Mål 2021: Ha det fortsatt roligt med båda mina ponnyer och tävla med dem i alla grenar. Jag önskar få Guiness mer stabil och jämnare , debutera LC i hoppning samt starta en P60 i fälttävlan. Med Aragon är mitt stora mål att lära mig att sitta kvar när han börjar bocka (nu trillar jag för det mesta av) sen vill jag hoppa LB med honom och starta P80 i fälttävlan. Jag hoppas också det blir mycket snö nästa vinter för då har jag ett mål till med Aragon och det är att tolka bakom honom. Fälttävlan är min favoritgren och jag hoppas jag kan få göra många starter under 2021. 2/2

Därför är jag teamryttare: Jag vill hjälpa till att ”utrota” cancer, min Morfar har haft cancer men överlevde vilket jag är så tacksam för. Kan jag bidra och hjälpa till att samla in pengar till cancerforskning samtidigt som jag har roligt med mina ponnyer och min hobby i ett team med gemenskap och samma mål om att hjälpa- ja, då är ju detta suveränt tycker jag!

Följ mig på Instagram: @tovagyllin