BAKGRUND

I maj 2014 startade Ann ”Bella” Rodhelind (tränare, domare mm) Facebooksidan och insamlingen ”Equus for Hope” (tidigare ”Ride for Cancer”) till förmån för Barncancerfonden & Cancerfonden. Engagemanget väcktes genom att vänner & familj är och har varit hårt drabbade.

Tanken var att få ridsportvänner i hela Sverige att engagera sig, ge bidrag och skapa olika event som inbringar pengar. Tillsammans vill vi bidra för framtid & forskning – vi vet att det hjälper även om det känns som att det går långsamt!

Just ”TEAM Equus for Hope bildades” i november 2016, då cancern tog vår finaste Millan som var en fantastisk vän och en av ponnymammorna i vårt träningsgäng. Vi ville tillsammans göra något bra av allt ledsamt och första året var vi 22 Teamryttare med familjer.

2023 har vi drygt 100 Teamryttare med familjer! Ryttare från ca 25 olika klubbar är representerade och tävlar både hoppning, dressyr & fälttävlan på olika nivåer.

VILL DU VARA MED I TEAMET? Kontakta Bella via mail ann.rodhelind@telia.com

Gert & Bella

ANN ”BELLA” RODHELIND

Född: 1958

Bostadsort: Lindsdal, 1 mil norr om Kalmar

Klubb:  Åkerbo Hästklubb

Presentation : Brinner för ridsporten sedan över 50 år tillbaka och älskar att vara engagerad och att få andra att engagera sig 🙂 Föreningsliv är härligt! Gift med Gert och bor i villa i Lindsdal utanför Kalmar, mamma till fyra vuxna barn (födda -79, -87, -91 & -96) och farmor till fyra raringar (födda -13, -15, -16 & -17)

Jobbar i mitt egna företag ”Equus Cabella” sedan 2008 och håller träningar runt om Kalmar. Håller även Grönt Kortkurser och har varit aktiv som domare & överdomare i 44 år, from 2022 har jag valt att lägga ner den biten i mitt engagemang. Har ytterligare ett företag, ”Equus Media” tillsammans med Sofia Elison Ekander, där vi säljer roligt och utvecklande teorimaterial till ridskolor och privata. Säljer även hästutrustning mm.

Ridit mycket tidigare, men hade aldrig egen häst. Har tävlat LA dressyr & hoppning för så länge sedan att det är preskiberat 😀

Därför betyder Teamet så mycket för mig:  Mina föräldrar och andra släktingar var hårt drabbade och med åren har det blivit fler och fler bland vänner och bekanta.

När jag blev tränare för Millans dotter Elisia, (2010), fick jag följa Millans kamp mot cancern på nära håll, då vi snabbt blev mycket goda vänner – hon kändes som en lillasyster för mig <3 Att se hennes kämparglöd & otroliga styrka väckte mitt engagemang. Jag vill fortsätta att ha detta i starkt minne och hoppas att min drivkraft ska hålla i sig. Vi måste alla hjälpas åt att få fram ett botemedel och utrota all cancer! Ingen ska behöva lida så mycket! Forskning kostar mycket och alla slantar vi kan hjälpas åt att få in är guld värda!

Med hopp för framtid & forskning