Nova Kling Wrethander

Nova & Mumin

Född: 2009

Ponny: Mormors Mumin (Val. 2010, kat B, Gotlandsruss)

Ort: Vetlanda

Klubb: Vetlandaortens ryttarförening, VRF

Tränare: Karin Eckert, Susanne Häggkvist och när vi är på Öland Amie Löfberg

Presentation: Jag älskar hästar och att rida! Min ponny Mumin är jättesnäll men ibland envis. Vi fick köpa Mumin av ridskolan eftersom han inte trivdes eller fungerade där. Mumin och jag fastnade för varandra när jag började ridskolan 2017. Sedan blev jag delfodervärd och sedan hyrde vi honom i ett och ett halvt år.

Både Mumin och jag gillar att hoppa! Vi rider också en hel del dressyr och dressyrprogram. Roligast tycker vi det är att galoppera och hoppa i skogen och bäst är det i de öländska skogarna. Mumin och jag har tävlat i hoppning och dressyr. I hoppning är vi säkra på Lätt E och Lätt D. Lätt C hoppar vi men ingen felfri tävling än, bara pay and jump. I dressyr rider vi LC:1, LC:2 och LB:1

Mål 2021: Hoppning – Att vi ska klara en bana på LC höjd utan problem på både träning och tävling. Dressyren – Att han ska kunna gå i form. Övrigt – Utveckla min ridning ännu mer. Hoppas också att vi hittar en större ponny som jag passar ihop med!

Därför är jag Teamryttare: Vi har kommit i kontakt med teamet när vi varit på Öland. Jag tycker att ni gör jätteroliga saker tillsammans och att det är så bra att teamet samlar in pengar till cancerfonden. Cancer är en sådan hemsk sjukdom.

Följ mig på Instagram: @novaklingwrethander

Med hopp för framtid & forskning