Tyra Johnsson

Född: 2015

Ponny: Håbytorps Bella Donna, Rohlos Blue Havanna & PonnySprångets Molly

Klubb: Växjöortens Fältrittklubb

Tränare: Jag tränar dressyr och hoppning för min mamma Jenny som är ridlärare och C-tränare i dressyr. Men varannan vecka tränar jag också hoppning för Katarina Torstensson och när min mamma tränar dressyr för Malin Rinné så följer jag och Bella med på träning. I vår ska vi träna lite extra för Rose Mathisen när det finns möjlighet.

Presentation: Jag heter Tyra och är nyss fyllda 8 år. Jag fick Bella när jag fyllde fem och hon är min allra bästa kompis. Jag bor på en hästgård där min mamma driver en ponnyridskola som heter PonnySprånget. Där har vi 15 hästar varav 13 är ponnyer. Jag tycker lika mycket om alla våra hästar.

Mål 2023: Under 2023 ska jag få börja tävla på riktigt och målet är att rida LB/LA:1 i dressyr och LC i hoppning. Förra året startade jag och Bella i Sugar Cup och det planerar jag att göra även i år.

Därför vill jag vara en teamryttare: Jag vill vara Teamryttare så att jag kan hjälpa till att bidra med pengar till cancerforskningen samtidigt som jag gör det jag älskar allra mest tillsammans med min bästa vän och alla mina kompisar på PonnySprånget som också vill vara med här!

Med hopp för framtid & forskning