Wilmer Hilton

Följ mig på instagram: @wilmerhilton_equestrian @fiahilton

Född: 2012

Ponnyer: Spira KL kat B sto 2012 & Ballymac D Blunder kat C sto 2010

Ort: Tävelsrum, Färjestaden

Klubb: Mörbylångadalens RS

Tränare: Mats Torstensson

Presentation: Jag heter Wilmer Hilton och bor tillsammans med min mamma Sofia och våran hund Paias i Tävelsrum på Öland. Vi har en liten gård, med stall om 6 boxar. Jag började rida på ridskola (KBF) 2021 innan dess var jag inte superintresserad av att rida även fast min mamma alltid hållt på med hästar. Våren 2021 tog vi hem en d-ponny på foder som jag började träna för Mats och som jag debuterade på tävling med (50 cm felfritt och första rosetten).

2022 bytte vi d-ponny mot b-ponnyn Spira som passade mig lite bättre i storlek. Spira är ett Gotlandsruss som var rätt grön när hon kom till oss. Dra stockar i skogen kunde hon men hoppa lärde vi oss tillsammans och idag har vi massa felfria rundor och placeringar upp till LB+ (85cm) och i januari 2024 debuterade vi LA. Spira är som ett busigt troll, många rävar bakom öronen men älskar att jobba och hoppa och vara på tävling och visa upp sig.

Min andra ponny är ett connemara sto, Ballymac, eller Bella som vi kallar henne. Hon kom till oss i augusti 2023, en spänd lite osäker ponny som haft några tuffa år på en ridskola där hon inte riktigt trivdes med alla ryttarbyten. Vi börjar verkligen hitta varandra men vi har inte bråttom, det viktiga är att Bella tycker det är skoj. Hoppa gör hon som bara den, och vi har startat våran första tävling i år med 2 dubbelnollor (LD 70cm och LC 80cm), Under hösten har vi miljötränat och varit ute på ett par pay and jumps med lite blandade resultat. Vårat mål i framtiden är såklart att kvala till Sverigeponnyn, men det blir när vi känner oss redo.

Sen i stallet finns även min mammas hopphäst Sally, men som är dräktigt med min blivande stjärna hoppas jag, och såklart lilla Einar, en mini som sällskap. När jag inte rider spelar jag ishockey i Kalmar HC och på sommaren hittar ni mig ofta i Wakeboardparken i Kalmar, tävlar även lite i wakeboard.

Mål 2024: Kvala till Agria Pony Trophy-final (Jönköpings Horseshow) och rida felfritt LA med Spira och starta LB med Ballymac.

Därför vill jag vara teamryttare: Insamlingen är fantastisk och teamet gör så mycket skoj som jag börjat hänga med på, spökvandringen var superkul och ser fram emot att tävla på Böda i sommar för det missade jag förra året.

Med hopp för framtid & forskning