Meia Löfberg

Född: 2007

Hästar: Corbally Prince kat D  val 2004  & Knockmeal Naomisky sto 2015

Ort: Ramsättra, Köpingsvik

Klubb: Åkerbo Hästklubb Öland

Tränare: Mats Torstensson

Presentation: Jag heter Meia Löfberg och bor tillsammans med min mamma Amie och lillebror Dewin i Köpingsvik på Öland. På fritiden brukar jag hänga med kompisar och rida mina hästar såklart. Jag började tävla redan när jag va 5,5 år och har gjort många starter sedan dess.  Jag tävlade framgångsrikt på B-ponny under flera år och tog ett SM-brons 2019.  Jag har även ridit finalen i Sverigeponnyn i Scandinavium.

Med min D-ponny Bally tävlar jag upp till MSVB+ 125cm och vi va 4:e placerade i inverkan under SM 2021, nu har kvalreglerna ändrats och vi är inte längre kvalade att rida SM och ska heller inte satsa mer på det med Bally. Bally är en superfin och välriden Connemara som älskar att jobba och hitta på roliga saker. Under 2022 ska vi ansluta oss till Connemarasällskapet och vara med i deras Championat. 

Med min storhäst Sky ska vi i år jobba på formen och bli stabila i 110cm, kanske starta 120cm om allt funkar bra. Sky är en väldigt känslig häst som samtidigt är rolig att rida. Hon är liten i kroppen och älskar alla hinder. Det ska bli spännande att se vad framtiden för henne. 

Mål 2022: Connemara championat med Bally och Starta 120 med Sky 

Därför vill jag vara Teamryttare: För att det bidrar till något bra med insamlingen, sen tycker min mamma att det är roligt att hitta på kuliga saker. Vi är mest engagerade i Spökvandringen, Luciatåget och självklart Böda Sand Jump For Hope. 

Följ mig på Instagram: meialofberg1 amielofberg

Hoppas vi syns ute i hästvimlet under 2022 Varma Kramar från Meia och Amie

Med hopp för framtid & forskning